E-voke nyt

AFSTED PÅ DEN EKSTRAORDINÆRE REJSE IGEN

Femte album i serien “Den ekstraordinære rejse” udkommer nu. Børnene Emilien og Noémie fortsætter deres forrygende eventyr. De og bl.a. Al Capone er strandet på en øde ø – og er alligevel ikke helt alene... Ja, man kan kun elske den fantasifulde historie og de helt vidunderlige tegninger i serien. Det femte album udkommer 28 april.

DEN EPISKE FANTASYSERIE ELRIC ER UDKOMMET

Endelig får fantasy-genrens mange fan nu for første gang på dansk én af de helt store fortællinger; nemlig Michael Moorcocks “Elric”!

Denne serie udkom oprindeligt som noveller og siden som bogserie i 1972 og har været til stor inspiration for mange – blandt andet er "Elric” endda en karakter i første  regelsæt til “Advanced Dungeons & Dragons”. Første del, “Rubintronen”, udkom 31. marts

LENINGRADS HELTE AFSLUTTES

Endelig har vi "Leningrads helte" (2) på vej. Den barske historie om børnene fra Leningrad, der er i kommet i klemme mellem de fremadstormende nazi-tropper, deres eget kommunistiske regimes system, isnende kulde og hungersnød.

STORM MOD DINOSAURERE

Eventyret om Storm og Rødhår fortsættes i seriens syvende album og den vidunderlige "retro-science fiction"-serie med utrolig idérigdom. Historien "Legenden om Yggradsil" tager udgangspunkt i at Storm ønsker at vende tilbage til sin egen tid og påny flyer ud i rummet og håber det kan lykkes ved at passsere den røde plet på Jupiter. Men ikke alt går som planlagt... 

Den pligtopfyldende "Agent 327“ vender tilbage med flere dristige operationer i det næste flotte album, der samler historierne, der er tegnet i årene 1969 til 1976 – blandt andet “Hekseringen” og “30 års ventetid” og mange andre historier.

Det første samlede album  blev udsolgt på rekordtid, så i forbindelse med udgivelsen af anden del genoptrykkes den første også.

VIANELLO – MERE PÅ VEJ FRA HUGO PRATTS ASSISTENT

Vi fik introduceret tegneren Vianello med albummet “Argentina”, som leger med tanken om, hvad der blev af Hitler i '45. Det blev særdeles godt modtaget af læserne. Så vi kan glæde os til at endnu et spændende og grafisk flot album er på vej: "Adriaterhavets dønninger" i år.

Det smukke album: Det 27. bogstav” som måske er én af tegneren, Wills, allerfineste præstationer og skrevet af Desberg  er udkommet. Det er den helt uforglemmelige historie om en drengen Freds opvækst på et bordel og oplevelser i det gryende Nazi-Tyskland.

WILLS NOK BEDSTE ALBUM FÅR STOR ROS

RIDDERE PÅ SLAP LINE AF BERCK

Berck, skaberen af serierne  "Sammy" og "Lille Lasse" er én af de allerstørste tegnere fra den fransk/belgiske tegneserietradition. Vi glæder os til at kunne præsentere en hidtil ukendt serie, "De gæve riddere". Albummmet samler tre historier, der har gået som korte afsnit i et belgisk hæfte (1978-1980) og er på 90 sider. Albummet er i sort-hvid og er en unik mulighed for at se Bercks streg – og samtidig hvordan karakterer og historier udvikles historie for historie.

HISTORISK ACTION FRA VIRKELIGE BEGIVENHEDER

En af Anden Verdenskrigs mange dramataiske begivenheder skete da nogle tjekkiske soldater, der var trænet i England blev sent tilbage til Tjekoslovakiet for at eliminere Heydich, som var en af Nazi-tysklands vigtigste topfolk. Albummet  “Anthropoid” (der er det oprindelige kodenavn for missionen) er skevet af Zdeněk Ležák og tegnet af Michal Kocián – begge fra Tjekkiet. Udgives i dec. 2023.

TEX VENDER TILBAGE – MED TO ALBUM I 2023

Endelig vender westernserien om "TEX" tilbage! Den italienske serie har for hvert album en ny tegner og forfatter til at præsentere en hårdtslående fortælling om den skarptskydende helt – serien er helt oppe på 15 album nu – hvor vi med de næste udgivelser i 2023 får de viste album nr. 3 og nr. 4 udgivet på dansk.

ROVDYR AF MARINI – FJERDE OG SIDSTE ALBUM ER UDGIVET

Sidste og fjerde album i den populære serie "Rovdyr", der er tegnet af Marini blev udgivet i december 2022. Vampyrklanernes kamp når sit højdepunkt og spørgsmålet er om det blodtørstige og sex-hungrende søskendepar, Drago og Camilla, får deres hævn!

MERE AF WILLIAM VANCE – RINGO

Vi har udgivet to af William Vances mange forskellige serier med forskellige heltekarakterer. Det første album samlede historier med søhelten "Howard Flynn" og efterfølgende korsridderen "Rodric". Det næste store værk og samlende album er med westernhelten "Ringo" – her har man tidligere kunne læse disse historier i det gode gamle "Fart og Tempo" – men her får man altså historierne i kronologisk rækkefølge. Begge album udkommer i 2023.

NY HORROR-SERIE I DEN AMERIKANSKE “PULP-TRADITION”

Sci-fi-serien, "Cyber Chronicles" er tilbage med et brag! Denne herlige 80'er serie med både babes og bazookaer er som at dykke ned i den samme tids B-film og giver da også mindelser om både "Terminator", "Mad Max" og "Wargames" på én og samme tid. Serien fuldendes med del 3 og 4!

DE TRE SPEJDERE – ENDELIG PÅ VEJ

Serien "De tre spejdere" er, som den belgiske forlægger sagde, nærmest som at se "Allan Falks" lillebror på eventyr. Denne serie har hidtil kun været delvist udgivet på dansk i "Fart og Tempo"-blade. Men det råder vi bod på og uddgiver tre samlebind med tre historier i hver, så vi får den klassiske serie komplet. Udgivelse begynder i 2024.

DYSTER SCIENCE FICTION: TÅRNET

En ny sci-fi-serie i tre album; "Tårnet", som er en post-apokalypisk historie, der foregår i 2072. En bakterie har udryddet det meste af menne-skeheden og der er kun 2.746 indbyggere tilbage på jorden. De bor i et højhus, hvor alt styres af en kunstig intelligens, men et oprør mellem beboerne ulmer. Det første album af ialt tre er udkommet (sidste album  er under udarbejdelse i Frankrig ).

SOKAL OG SCHUITENS AQUARICA

En smuk og sælsom hyldest til havets mystiske dyb – en flot miniserie skrevet af Schuiten (kendt for "Hemmelige byer") og tegnet af Sokal (kendt for især "Canardo"). Disse to album skulle vise sige at blive de sidste værker af Sokal. Efter hans bortgang fuldendte Schuiten dem og tegnede de sidste 11 sider. Album to har som ekstramateriale skitser og en hyldest til Sokal. De to album udgives til Copenhagen comics.. 

Vi har ligesom alle andre troet at der kun var otte album med den muntre skuespiller, Barelli. Men det har vist sig, at der har været masser af "fraklip" fra tidligere historier – og dem har vi fået lov at udgive. Så helt sensationelt må man sige at "Barelli vender tilbage" – i et helt særligt dansk niende album i 2024.

BARELLI VENDER TILBAGE

MERE SCIENCE FICTION AF ZANOTTO

Med stor begejstring udgives endnu et værk af Juan Zanotto og Emilio Balcarce – teamet bag "Cyber Chronicles”. "Hypernova" udkommer sidst på året og den fantastiske serie om "Falka" begyndes i 2024 – her er i alt 4 dobbelt-abum.

NY SPION- OG KRIMISERIE I TO ALBUM

Spionserien "Brik i et farligt spil" har afsæt i Anden Verdenskrig og den efterfølgende farlige kolde krig og de to stormagters rumkapløb. Begge seriens album er udgivet.

DEN FRYGTINDGYDENDE... (?!) BARBAR GROO

Vi er meget stolte af at kunne få "Barbaren Groo" tilbage på dansk! Ikke siden der udkom otte hæfter  i firserne har denne "store" krigers morsomme tosserier været at finde herhjemme. Albummet er helt umiskendeligt tegnet af Sergio Aragonés, der også kendes som én af de meget karakteristiske tegnere af vittighedsstriber til det legendariske amerikanske satiremagasin "MAD".

JAGTEN PÅ AZTEKERNES GULD ER KOMPLET

Alle fire album i serien “Conquistador” er udkommet – og har været en af E-vokes mest populære serier. Et eventyr som få, der blander virkelig historie med fiktion på fantastisk vis.

MAGISKE MAGILINE!

Del to af én af vores mest populære tegneserier blandt de yngre læsere, "Magiline" er nu udkommet. Det vidunderlige og smukke Harry Potter-agtige eventyr fortsætter og Magiline er ved at finde ud af, hvad det er for et magisk væsen hun måske selv er!

TRE KLASSIKERE AF BOB DE MOOR I UDSIGT!

En helt vidunderlig samling af tre forskellige album, der er skevet og tegnet af Bob De Moor (som jo kendes for at være Hergés assistent, men især for sin serie "Barelli"). Albummet “Krig i kosmos” er tegnet i 1948-1949, med et herligt kig ind i den tids forestillinger om rumrejser, tegnet i den charmerende og klassiske stil. Ifølge den belgiske udgiver, som har gjort det muligt for E-voke at udgive serien, fortælles det at man i "Mirakelskibet" får indblik i De Moors begejstring for gamle sejlskibe og at "Ferskvandspiraterne" skulle være noget af det bedste fra hans hånd.

E-VOKE I TROLDSPEJLET

Troldspejlet og Jakob Stegelmann har flere gange taget album fra E-voke under kyndig behandling. Første gang med "Storm" nr. 1, "Dybets verden" , hvor der om albummet bl.a. blev sagt: “Nostalgi på en fantastisk underholdende måde". Anmeldelsen kan høres fra ca. 24:10 til 31:23.

Som endnu et er en meget interessant anmeldelse og  gennemgang af "Pandoras Øjne" af Manara, som kan høres HER og omtales fra 24:46 til 35:03.

I løbet af 2024 påbegynder vi en ny serie, "De gales ø" af forfattet af Dave Kahn og tegnet af Daniel Squiglia – teamet som man måske husker fra serien "Lovecraft P.I.". Denne serie vil bestå af i alt fire album (med hver to hårrejsende kapitler).