E-voke nyt

Et læserforslag, som har kunnet opfyldes er det smukke album: Det 27. bogstavog måske endda én af tegneren, Wills, allerfineste præstationer. Det er den uforglemmelige historie om en drengs opvækst på et bordel og oplevelser i det gryende Nazi-Tyskland.

WILLS NOK BEDSTE ALBUM UDKOMMER 31. JANUAR

RIDDERE PÅ SLAP LINE AF BERCK

Berck, skaberen af serierne  "Sammy" og "Lille Lasse" er én af de allerstørste tegnere fra den fransk/belgiske tegneserietradition. Vi glæder os til at kunne præsentere en hidtil ukendt serie, som vi kalder "De gæve riddere". Albummmet samler tre historier, der har gået som korte afsnit i et belgisk hæfte (1978-1980) og er på hele 90 sider. Albummet er i sort-hvid og er en unik mulighed for at se Bercks streg – og samtidig hvordan karakterer og historier udvikles historie for historie.

NY SPION- OG KRIMISERIE I TO ALBUM

Spionserien "Brik i et farligt spil" har afsæt i Anden Verdenskrig og den efterfølgende farlige kolde krig og de to stormagters rumkapløb. Begge seriens album udgives samtidig i januar 2023.

JAGTEN PÅ AZTEKERNES GULD NÅR SIN BLODIGE AFSLUTNING

Det sidste og fjerde album i serien “Conquistador” er udkommet – og dermed afsluttes en af E-vokes mest populære serier. Et eventyr som få, der blander virkelig historie med fiktion på fantastisk vis.

TEX VENDER TILBAGE – MED TO ALBUM I 2023

Endelig vender westernserien om "TEX" tilbage! Den italienske serie har for hvert album en ny tegner og forfatter til at præsentere en hårdtslående fortælling om den skarptskydende helt – serien er helt oppe på 15 album nu – hvor vi med de næste udgivelser i 2023 får de viste album nr. 3 og nr. 4 udgivet på dansk.

EN ISNENDE SCIENCE FICTION SERIE – SKREVET AF BEC!

Der kommer masser af  science fiction fra E-voke! Især af en af tidens mest populære tegneserieforfattere, Christophe Bec, der også har skrevet "Eternum". Denne nye serie "Siberia 56" i tre album er tegnet af Alexis Sentenac og første album er udkommet. De to næste album planlægges udgivet på samme tid – så serien afsluttes i 2023.

Med titlen "Nottingham" er man selvfølgelig ikke i tvivl om at det er den gode gamle historie om Robin Hood, som får et nyt 'take' og twist – flot tegnet af Benoît Dellac og skrevet af Vicent Brugeas & Emmanuel Herzet. I år udkommer album to i serien herhjemme og flere album er på vej på fransk.

DEN UDØDELIGE FORTÆLLING OM ROBIN HOOD...

DEN LONDON'SKE RØVERBANDE, GOLDEN DOGS, ER TILBAGE

Det tredje og stemningsmættede album i serien “Golden Dogs – Dommer Aaron", er nu udkommet. De fire "gyldne hunde" har været spredt for alle vinde og prøver at genfinde hinanden. Men en uhyggelig modstander vil gøre alt, hvad han kan for at udslette banden.

VIANELLO – MERE PÅ VEJ FRA HUGO PRATTS ASSISTENT

Vi fik introduceret tegneren Vianello med albummet “Argentina”, som leger med tanken om, hvad der blev af Hitler i '45. Det blev særdeles godt modtaget af læserne. Så vi kan glæde os til at endnu et spændende og grafisk flot album er på vej: "Adriaterhavets dønninger" i år.

ROVDYR AF MARINI – FJERDE OG SIDSTE ALBUM ER UDGIVET

Sidste og fjerde album i den populære serie "Rovdyr", der er tegnet af Marini blev udgivet i december 2022. Vampyrklanernes kamp når sit højdepunkt og spørgsmålet er om det blodtørstige og sex-hungrende søskendepar, Drago og Camilla, får deres hævn!

STORM I KAMP FOR JORDEN!

Eventyret om Storm og Rødhår fortsættes i seriens sjette album og den vidunderlige "retro-science fiction"-serie med utrolig idérigdom. I "Nitronstrålernes hemmelighed" er der episke kampe om Jorden, forræderi, druknede byer – med statuer af Storm – og såmænd også de mystiske "Fiskemænd" som man ellers kun har mødt i album nr. 0 (seriens "pilot"-album). Næste album (nr. 7) er under udarbejdelse.

EN BRAGENDE FLOT OG ACTIONMÆTTET FORTOLKNING

Man kan forbinde "Skønheden og Udyret" med den søde Disney-film, men fra E-voke udkommer en utroligt flot og veltegnet fantasyserie i to album, som genfortolker det som i virkeligheden er et folkeeventyr. Udgivelsen af begge album forventes medio december.

SPÆNDINGSSERIEN SIENNA ER NU KOMPLET

Den højspændte krimi/spionserie “Sienna” er nu komplet med de sidste album, der er udkommet. Serien omhandler først og fremmest Sienna, der er undercover CIA-agent, men også hendes veninde Garbriella. De første to album foregår på "hjemmebane" i USA, mens de to sidste fører os på en mission i Irak og knytter sig på de virkelige og uhyggelige begivenheder, der omgav Irak-krigen.

MERE AF WILLIAM VANCE – RINGO

Vi har udgivet to af William Vances mange forskellige serier med forskellige heltekarakterer. Det første album samlede historier med søhelten "Howard Flynn" og efterfølgende korsridderen "Rodric". Det næste store værk og samlende album er med westernhelten "Ringo" – her har man tidligere kunne læse disse historier i det gode gamle "Fart og Tempo" – men her får man altså historierne i kronologisk rækkefølge. Begge album udkommer i 2023.

AGENT 327 VENDER TILBAGE I “SAMLET 2”

En ny sci-fi-serie i tre album; "Tårnet", som er en post-apokalypisk historie, der foregår i 2072. En bakterie har udryddet det meste af menne-skeheden og der er kun 2.746 indbyggere tilbage på jorden. De bor i et højhus, hvor alt styres af en kunstig intelligens, men et oprør mellem beboerne ulmer. Det første album udkommer i slutningen af februar (det sidste album  er under udarbejdelse i Frankrig pt.).

DEN FRYGTINDGYDENDE... (?!) BARBAR GROO

Vi er meget stolte af at kunne få "Barbaren Groo" tilbage på dansk! Ikke siden der udkom otte hæfter  i firserne har denne "store" krigers morsomme tosserier været at finde herhjemme. Albummet er helt umiskendeligt tegnet af Sergio Aragonés, der også kendes som én af de meget karakteristiske tegnere af vittighedsstriber til det legendariske amerikanske satiremagasin "MAD".

LENINGRADS HELTE AFSLUTTES

Endelig har vi "Leningrads helte" (2) på vej. Den barske historie om børnene fra Leningrad, der er i kommet i klemme mellem de fremadstormende nazi-tropper, deres eget kommunistiske regimes system, isnende kulde og hungersnød.

SOKAL OG SCHUITENS AQUARICA

En smuk og sælsom hyldest til havets mystiske dyb – en miniserie skrevet af Schuiten (kendt for "Hemmelige byer") og tegnet af Sokal (kendt for især "Canardo"). Disse to album skulle vise sige at blive de sidste værker af Sokal. Efter hans bortgang fuldendte Schuiten dem og tegnede de sidste 11 sider. Album to har som ekstramateriale skitser og en hyldest til Sokal. Begge album udgives i år. 

KRIMISERIE EFTER BØGERNE AF LEMAITRE

"Verhoevens afdeling" er en virkelig spændende ny krimiserie baseret på en bestseller-bogserie skrevet af Pierre Lemaitre (bøgerne er udkommet på dansk). Historiens omdrejningspunkt er den drevne politikommissær, Verhoeven. I seriens første album er der en bombemand på spil. Han har placeret syv bomber i Paris og truer med at sprænge en hver dag... Uret tikker for Verhoeven og hans afdeling!

MAGISKE MAGILINE!

Del to af én af vores mest populære tegneserier blandt de yngre læsere, "Magiline" er nu udkommet. Det vidunderlige og smukke Harry Potter-agtige eventyr fortsætter og Magiline er ved at finde ud af, hvad det er for et magisk væsen hun måske selv er!

TRE KLASSIKERE AF BOB DE MOOR I UDSIGT!

En helt vidunderlig samling af tre forskellige album, der er skevet og tegnet af Bob De Moor (som jo kendes for at være Hergés assistent, men især for sin serie "Barelli"). Albummet “Krig i kosmos” er tegnet i 1948-1949, så man både får et herligt kig ind i den tids forestillinger om rumrejser, men også tegninger i den mest charmerende og klassiske stil. Ifølge den belgiske udgiver, som har gjort det muligt for E-voke at udgive serien, fortælles det at man i "Mirakelskibet" får indblik i De Moors begejstring for gamle sejlskibe og at "Ferskvandspiraterne" skulle være noget af det bedste fra hans hånd.

EPISK FANTASYSERIE PÅ VEJ

Som en helt særlig stor nyhed kan vi glæde fantasy-genrens mange fans med at man nu for første gang på dansk vil kunne læse én af de helt store fortællinger; nemlig Michael Moorcocks “Elric”!

Denne serie udkom oprindeligt som noveller og siden som bogserie i 1972 og har været til stor inspiration for mange – blandt andet har "Elric” endda været en karakter i det første  regelsæt til “Advanced Dungeons & Dragons”. Første album, “Rubintronen”, udkommer i starten af 2023.

AFSTED PÅ DEN EKSTRAORDINÆRE REJSE IGEN

Fjerde album i serien “Den ekstraordinære rejse” er udkommet. Igen er børnene Emilien og Noémie hvirvlet ind i et forrygende eventyr. Al Capone er ved at forske i nogle hemmelige figurer på sin base i Alcatraz på vegne af den amerikanske stat og skal have børnenes hjælp. Ja, man kan kun elske den fantasifulde historie og de helt vidunderlige tegninger i serien. Det femte album udkommer i foråret 2023.

EN SCIENCE FICTION-ANTOLOGI AF MAKKER-PARRET ZANOTTO OG  BALCARCE

Med stor begejstring udgives endnu et værk af Juan Zanotto og Emilio Balcarce – teamet bag "Cyber Chronicles” (del 2 udgives i i april). "Hypernova" udkommer sidst på året.

JULES VERNES UDØDELIGE HISTORIER

I rækken af de nok fire mest populære historier af Jules Verne er de første to udkommet: "Jorden rundt i 80 dage" og "En verdensomsejling under havet". De  efterfølgende forventes udgivet i 2023.

E-VOKE I TROLDSPEJLET

Troldspejlet og Jakob Stegelmann har et par gange taget album fra E-voke under kyndig behandling. Første gang med "Storm" nr. 1, "Dybets verden" , hvor der om albummet bl.a. blev sagt: “Nostalgi på en fantastisk underholdende måde". Anmeldelsen kan høres fra ca. 24:10 til 31:23.

Som nyeste udgivelse har Troldspejlet i deres podcast en meget fin og interessant anmeldelse og  gennemgang af "Pandoras Øjne" af Manara, som kan høres HER og omtales fra 24:46 til 35:03.

Den pligtopfyldende "Agent 327“ vender tilbage med flere dristige operationer i det næste flotte album, der samler historierne, der er tegnet i årene 1969 til 1976 – blandt andet “Hekseringen” og “30 års ventetid” og mange andre historier.